رقم عیدی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

رقم عیدی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس در خصوص عدم واریز عیدی ۷۰۰ هزار تومان انتقاد کرد و خواستار پرداخت این مبلغ ناچیز در سریعترین زمان ممکن گردید.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۵ - ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 08
کد خبر: ۲۵۹۶۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ علاوه بر این بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان، در پاسخ به این سوال گفت: سال گذشته سال خوبی برای افراد دارای معلولیت نبود. اوضاع ما بغرنج‌تر و بی‌توجهی‌ها بیشتر شده و حتی در واکنش به تجمعاتِ ما برخورد‌های امنیتی و انتظامی صورت می‌گیرد که این موارد را پیشتر نداشتیم.

وی گفت: با وجود اینکه مستمری‌ها ۴۰ درصد افزایش یافت، اما ۵ ماه ابتدایی سال این افزایشِ ۴۰ درصدی اعمال نشد و هنوز هم مابه‌التفاوت آن را دریافت نکرده‌ایم. همچنین با وجود اعتراضاتِ بسیار، اتفاق خاصی برای ماده ۲۷ نیفتاد. طبق این ماده دولت باید به افرادی که دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل هستند، کمک هزینه معیشتی به اندازه حداقل دستمزد مصوبِ شورایعالی کار پرداخت کند.

مروتی بیان کرد: قیمت‌های وسایل کمک توانبخشی بیدا می‌کند، خیلی‌ها حتی قادر به تعمیر ویلچر برقی خود هم نیستند، و، چون برای بیرون آمدن از خانه به این وسایل نیاز دارند، در خانه‌های خود حبس شده‌اند. مبالغی که برای خرید وسایلِ کمک هزینه توانبخشی پرداخت می‌شود، به قدری ناچیز است که نمی‌تواند نیاز‌های فرد معلول را تأمین کند.

این فعال حقوق معلولان گفت: همچنین امسال بند ب تبصره ۱۲ اجرا نشد. ۲۳۷ هزار تومان بابت کمک هزینه معیشتی به یک سوم مشمولان پرداخت می‌شود؛ دولت به دیوان عدالت اداری می‌گوید این مبلغ را بابتِ ماده ۲۷ پرداخت می‌کند و به مجلس هم می‌گوید بابتِ اجرای بند تبصره ۱۲ است.

وی تأکید کرد: خیلی از مواد سبد غذایی افراد دارای معلولیت از سفره‌های آنها حذف شده است. ما در سال‌های گذشته حداقل توانی تهیه مرغ داشتیم، اما امروز حتی خرید مرغ هم برایمان سخت شده است. از خیلی افراد می‌شنویم که سبزیجات و میوه‌جات و لبنایت از سفره‌شان حذف شده است. این موضوع به شدت در وضعیت جسمی و روانی افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آنها اثر گذاشته است و هیچ توجهی به این وضعیتِ اسفبار نمی‌شود.

مروتی گفت: با توجه به اینکه گفته‌اند مستمری را برای سال آینده افزایش می‌دهیم باز هم می‌دانیم این مستمری با وجودِ تورمِ بسیار باری از روی دوش ما بر نمی‌دارد. امسال از ۷۶۴هزار تومان تا ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان بنا بر بعد خانوار، مستمری پرداخت کرده‌اند. این مستمری با توجه به خط فقر مطلقی که بالای ۲۰ میلیون تومان است، سبب شده ما در قعرِ خط فقر مطلق هم قرار نگیریم!

این فعال حقوق معلولان تأکید کرد: معلولی که ماهیانه ۷۶۴ هزار تومان می‌گیرد و آنکه سرپرست یک خانواده ۴ نفری است و ۲ میلیون ۴۰۰هزار تومان می‌گیرد، چگونه می‌تواند زندگی کند؟ تهیه مسکن و حتی اجاره‌ی مسکن هم برای افراد دارای معلولیت تبدیل به آرزو شده است. در چنین شرایطی حتی نمی‌توانند در طرح‌هایی مثل نهضت ملی مسکن شرکت کنند، چرا که باید ۴۰ میلیون تومان اورده‌ی اولیه داشته باشند و این از توانِ آنها خارج است.

مروتی گفت: کلمات از گفتنِ وضعیتِ بد معلولان قاصر است. مورد تبعیض مضاعف قرار گرفته‌ایم. از یک طرف بودجه نمی‌دهند و از طرفی دیگر هزینه‌ها افزایش یافته است و افراد دارای معلولیت رها شده‌اند.

وی افزود: غیر از عملکرد دولت، به مجلس یازدهم منتقدیم. نمایندگان هیچ کاری در حق ما نکردند. در واقع، مجلس یازدهم در سال ۱۴۰۲ به ما ظلم کرد، چون هیچ نظارتی روی اجرای مصوبات خود نداشت و نسبت به اعتراضات ما واکنشی نشان نداد.

مروتی گفت: سال قبل اوضاع به این شدت برای معلولان وخیم نبود. هر چه بی‌توجهی به حقوق معلولان بیشتر می‌شود، خانواده‌ها کم می‌آورند و آسیب‌های اجتماعی در حوزه معلولان افزایش می‌یابد. از طرفی هیچ اقدامی برای افزایشِ تاب‌آوری خانواده‌های دارای افراد معلول نشده است و از طرفی دیگر، مشکلاتِ معیشتی توانِ آنها را برای مدیریت خانواده به شدت پایین آورده است. / روزنو

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار